Udvorička narodna poezija: Vučić je možda i više od De Gola, evropski političari druga liga u odnosu na njega

Kolumne i analize

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je da je Srbija sada “jedina slobodna i nezavisna država” u Evropi, jer već 80. dan samostalno donosi svoje odluke mada se na nju vrše “stravični” pritisci.

„Mi odolevamo i dalje. Ne uspeva ni mnogo jačim državama u Evropi, jedna Nemačka ne može da donosi tako samostalno odluke“, rekao je Đukanović za TV Hepi.

Dodao je da bi Srbija, kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji, postala „hit u Evropi“, i sve investicije bi dolazile u Srbiju.

„Prosperirali bismo kako god hoćemo. Ali, postavlja se pitanje morala, po meni je moral najvažnija kategorija. Ako se zaista ne dođe u situaciju da vam direktno ugroze živote ljudi, pa morate da se branite na naki način, ali se to do sad nije dogodilo“, rekao je Đukanović.

Dodao je da “nema primera u svetskoj politici” kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdržava te pritiske, i da je “ogromna većina lidera” u Evropi, “uz veliko poštovanje prema njima, ipak druga liga u odnosu na Vučića”.

“Miki Manojlović je bio potpuno u pravu kad je rekao da je on naš De Gol. I više možda od toga”, rekao je Đukanović.

SourceBeta

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka