Vukadinović: SPS će biti u vladi, odugovlačenjem ‘potkresivali krila’ i smanjivali apetite

Kolumne i analize

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sada, kao i ranije, prolongira odluku o sastavu nove vlade u kojoj će, kako smatra, biti i socijalisti ali „potkresanih krila“.

Upitan zašto još nema naznaka o sastavu buduće vlade kada je, iako parlamentarni izbori nisu formalno završeni, sve praktično poznato, on je odgovorio da je Vučić „uvek odugovlačio“ s tim. „Uvek je odugovlačivao, i kada nije morao, ali sada prolongira razgovore (oko sastava nove vlade) da bi odložio pitanje uvođenja sankcija (Rusiji)“, rekao je on.

Upitan da li će Socijalistička partija Srbije (SPS) biti u budućoj vladi, posle kritika iz SNS zbog predizborne kampanje, on je ocenio da hoće, te dodao da o tome odlučuje samo Vučić. „Smatram da će SPS biti u vladi, i mislim da je sve (posle aprilskih izbora) bilo samo potkresivanje krila i malo smanjivanje apetita SPS“, rekao je on.

Zbog ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u opštini Bujanovac, parlamentarni aprilski izbori još uvek nisu formalno završeni, mada je njihov ishod odavno poznat.

Koalicija oko SNS na republičkom nivou, uz pomoć poslanika manjina može da formira vladu bez SPS ali u Beogradu, sa socijalistima, ima većinu.

SourceBeta

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka