Petrušić: Vučić nas sprema za nove sankcije

Kolumne i analize

Novinarka NIN-a Sandra Petrušić je rekla da je obraćanje predsednika Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija iz Predsedništva izgledalo kao da je Vučić preuzeo ulogu patrijarha. To što predsednik zove Crkvu u pomoć ona tumači kao pripremu za izolaciju koja nam sledi.

Petrušić je podsetila da za vreme korone država nije pozvala crkvu da uradi ono što joj je posao, a to je vernicima ukaže na ono što je potrebno.

Sadašnji poziv u pomoć da se narodu objasni da neće biti lako za nju znači da je Vučić odlučio da neće uvesti sankcije Rusiji i da neće priznati Kosovo, a građane priprema za novu izolaciju.

“Ako traži pomoć crkve, crkva mu neće dati pomoć za priznanje Kosova ni za sporazum za Kosovo. Onda nas priprema za novi period Miloševića”, rekla je ona.

Na konstataciju da to nije ono što je predsednik obećao strancima, ona kaže da je Vučić istrošio svoj kredit kod svih njih.

“Mislim da ne zna šta će, a on nema više vremena, nema šta da kupi. Ne možemo nekome u Evropi reći ‘izvinite, sačekajte malo sa sankcijama bez obzira koji je dan bombardovanja’. Možda to prolazi kod njegovih birača, ali ne može proći na planeti”, kazala je Petrušić.

SourceN1

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka