Juratović: Vučić jednu priču imao u Briselu, drugu u Moskvi, treću u Beogradu

Kolumne i analize

Poslanik nemačkog Bundestaga i predsednik Odbora za Zapadni Balkan Josip Juratović izjavio je da bi sankcije Rusiji koje bi uvele zemlje Zapadnog Balkana bile znak solidarnosti s demokratskim delom sveta, “znak da se Srbija može osloniti na nas, ali i mi na Srbiju”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da u najvažnijim političkim centrima govori različito

„U Pekingu i Moskvi ne sede glupi ljudi, oni znaju da će regija biti deo Evropske unije (EU) i da ne može biti njihova sfera uticaja. Međutim, i zemlje regije sada moraju odabrati stranu. Beograd će se morati opredeliti želi li dalje partnerstvo s nama, a podsetiću da sedamdesetak odsto investicija u Srbiji dolazi iz EU, ili s nekim drugim“, rekao je Juratović za novi broj nedeljnika NIN.

On je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „do sada lavirao“.

“Imao je jednu priču u Briselu, drugu u Moskvi, treću u Beogradu, četvrtu u nekom srpskom selu, nama je to poznato godinama, ali to više neće moći funkcionirati”, rekao je Juratović.

Predsednik države Aleksandar Vučić negirao je da u najvažnijim političkim centrima govori različito, navodeći da “ne veruje da je tako nešto rekao njegov “veliki drug” poslanik nemačkog Bundestaga i predsednik Odbora za Zapadni Balkan Josip Juratović.

“To je za mene gotovo nerovatno, ali možda zato kad dođete na vlast – moć može udari u glavu pa se svašta desi ljudima”, rekao je Vučić, na otvaranju Sajma automobila u Beogradu.

SourceBeta

Pročitajte više

1 COMMENT

  1. Pročitah šta je rekao za Vučića u emisiji “Utisak nedelje” prof. međunarodnog prava u Notinigemu, Marko Milanović: „Svaki put se trudimo da proniknemo u neku njegovu psihozu i da vidimo šta on želi…”
    Da pojasnimo čitaocima: “Psihoza je psihički poremećaj kod kojeg prvotni simptom otuđenje pacijenta od realnosti. Ogledaju se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajima opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja.”
    Vučićevu psihozu rekla je javno na RTS, odmah posle njegove prve inaguracije, profesorka psihijatrije dr Slavica Đukić Dejanović: “Vučić je Narcis.” A to potvrdila prisutna njena koleginica dr Sandra Rašaković Ivić, čiji otac dr Jovo Rašković ima napisanu knjigu naslovljenu Narcisoidnost. Nisu stigle da kažu da narcisoidnost uvek prati i egoizam. Oni koji lako menjanju svoje stavove to čine samo po naredbi ega. A zrela ličnots na vreme odbacuje ego, jer je “Ego zajednički termin za sve negativne aspekte ličnosti.”
    “Ego je kao onaj deo sa gorivom. Kao raketa. Mora da se otkine kad ga iskoristiš ili ostaneš glup”. Ivan Tokin (1972) . Roman „Njanormalniji čovek na svetu”
    Ego je skup negativnih energija i uticaja koje se manifestuju kada Više Ja nije, ili je samo delimično prisutno u vašem telu. On dozvoljava drugim negativnim energijama sa kojima dolazite u dodir da utiču na vas. Ego drži otvorena vrata vašeg doma. On predstavlja suprotnost Višem Ja. On je način na koji delujete nesvesno. To je vaša osnova koja je vezana samo za svoje lične potrebe. Ego je čuvar vaših osnovnih potreba i on misli da je zadužen za vaš opstanak. Ego deluje sa pozicije straha i on ne poznaje ljubav. On ne ume da voli zato što kada je ljubav prisutna, Ego je odsutan. Deluje sa pozicije straha zato što ništa drugo i ne poznaje. On pokušava da vas zaštiti od spoljnjeg sveta, ali jedino što radi je da štiti vaše negativne karakteristike i energije od uništenja. Jednostavno ne ume bolje. Svako stanje koje ne podrazumeva potpunu svesnost znači da vas je Ego okupirao. To radi tako što privlači negativnu energiju iz vaše okoline. Ako se u vama nalazi nešto što mu pogoduje on će to iskoristiti da privuče negativno. To liči kao da vas neko napada. EGO: SNALAŽLJIV, PAMETAN…

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka