Vlahiju: Vučić i Kurti igraju igru za unutrašnjepolitički marketing, Kurtija na sastanak pritisnuli Donfrid i Šolc

Kolumne i analize

Politički analitičar Arber Vlahiju (Arbër Vllahiu) je ocenio da su kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dijalog pretvorili u igru, radi unutrašnjepolitičkog marketinga.

„Kurti i Vučić su pretvorili dijalog u nešto trivijalno i pretvorili su dijalog u svoju igru za unutrašnji politički marketing jer obojica igraju istu igru. Posle sastanaka, njih dvojica igraju istu igru iznošenja svog mišljenja u unutrašnjoj upotrebi da bi bombardovali onim što imaju da kažu jedno o drugom“.

Vlahiju je u Rubikonu na Kljanu Kosova, kazao i ko je priterao Kurtija uza zid kako bi seo za sto sa Vučićem.

„Ono što se desilo jeste to da je Aljbin Kurti došao kao premijer i da su ga priteranog uza zid podržala dva visoka zvaničnika, pomoćnica državnog sekretara i nemački kancelar.

Aljbin Kurti ne bi pristao da sedne (za sto) u dijalogu da se tako nešto nije dogodilo – da u Prištinu nije došla pomoćnica američkog državnog sekretara i da ga nije pozvao nemački kancelar“.

„Što se tiče Lajčaka, videli smo šta je bilo do sada, zbog njega nikada Kurti ne bi seo za sto sa Vučićem“, rekao je Vlahiju.

SourceKossev

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka