NIN objavio detalje prepiske Belivuka sa pripadnicima policije

Kolumne i analize

Nedeljnik NIN objavio je detalje prepiske uhapšenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka sa pripadnicima policije, “među kojima je nekadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, koji je proteklih godina dovođen u vezu sa navijačima i dešavanjima na tribinama”.

Reč je o razgovorima iz izveštaja o izvršenim proverama i sadržaju komunikacije Belivukovog telefona u kojima se navodi da „glavni šef sve zna“. Ipak, na koga se aludiralo, nije poznato.

Kako NIN piše, reč je o prepiskama iz Belivukog telefona, koje je policija dostavila tužilaštvu u postupku protiv Dijane Hrkalović. Radi se o komunikaciji preko aplikacije Votsap (WhatsApp) sa pripadnicima policije, BIA, vođama navijača i vlasnicima noćnih klubova.

“Najznačajnija je poruka koju je Belivuku 20. oktobra 2016. poslao tadašnji glavni koordinator Žandarmerije Nenad Vučković Vučko: ‘Zna ona. Zna šef. Zna glavni šef. Ali nema dana da mi neko pet puta ne kaže od njih da te držim pod kontrolom da ne uradiš ništa. I moraš da se sabereš. Polako'”, navodi se u porukama između Belivuka i Vučkovića, piše NIN.

U istoj toj prepisci, Vučković dodaje: “Imamo jake pozicije, brate. Imaš mene u deset ljudi sam u policiji, a tu sam ti na usluzi non stop i znaju da smo zajedno. Ako smo pametni samo ne može da nas dobije niko na polju tribine i naših poslova”.

U izveštaju, do kojeg je došao ovaj nedeljnik, konstatuje se da se “Ona”, “D” i “Drugarica”, kako pišu Vučković i Belivuk, odnosi na uhapšenu državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović. Međutim, ne piše ko su ti iznad nje, “šef” i “glavni šef”.

Između ostalog, u izveštaju su date poruke koje su Belivuk i Vučković razmenjivali povodom godišnjice “Oluje” 5. avgusta 2016. dogovarajući organizovanje skupova i koje će parole nositi.

Belivuk pita za parolu, a Vučković mu odgovara: “Pitaću šefa”, pa kasnije: “Sutra ujutru se viđam sa Nebojšom, pa ću i njemu reći”.

Ipak, u izveštaju se ne navodi ko je “šef” i ko je Nebojša. Tadašnji ministar policije je bio Nebojša Stefanović.

Na predlog Belivuka “Dogodine u Kninu”, Vučković odgovara: ‘Dajte nešto interesantnije. I vređajte ustaše slobodno”.

SourceNIN, N1

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka