Udvorička narodna poezija IV: Da nije bilo Vučića aktivisti bi bili u nemilosti navijača

Kolumne i analize

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je policija u utorak čuvala javni red i mir, a ne mural osuđenog ratnog zločinca generala Ratka Mladića, kao i da je privedeno više onih koji su bili pristalice murala nego onih koji su bili protiv.

Vulin je za Pink kazao da je policija u skladu sa naređenjima predsednika države Aleksandra Vučića čuvala javni red i mir, a da zbog toga građani prestonice nisu videli razbijene glave, da niko nije stradao, da nijedan auto nije zapaljen i da nije došlo do nereda.

„Da nije bilo policije, samo zamislite kakva bi bila slika naše prestonice na dan borbe protiv fašizma, naše prestonice koja je antifašistička“, naveo je ministar.

Vulin je rekao da je privedeno više osoba koje su podržavale taj mural nego osoba koje su protivnici murala Mladića.

On je ocenio da bi aktivisti, koji su u utorak protestovali protiv tog murala, trebalo da budu zahvalni Vučiću, navodeći da „da nije bilo policije, ostali bi na milost i nemilost navijača“.

„Sačuvali smo im glave, Vučić im je glave sačuvao“, rekao je Vulin.

On je ocenio da su aktivisti hteli da naprave nerede, jer taj mural stoji već godinu i po dana i mogli su da ga prekreče bilo kada, ali da su hteli kamere i medijsku pažnju.

„Zamislite da je njihova inicijativa prošla i da su došli pored njih i Žena u crnom i (osnivačica Fonda za humanitarno pravo) Nataše Kandić, došli i aktivisti iz Bosne, iz Hrvatske, sa nečega što zovu Kosovo… Samo zamislite nekoga iz Prištine ko dolazi u sred Beograda da kreči mural Ratka Mladića, je l’ možete zamisliti šta bi se desilo“, naveo je ministar policije.

On je kazao da mu je „više stalo do generala Mladića nego do Nataše Kandić“, ali da je on tu da „štiti sve građane“.

SourceBeta

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka