Narodna udvorička poezija: Vučić se upisao u kolektivno sećanje naroda

Kolumne i analize

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „položio ispit“ tokom krize izazvane akcijom specijalne kosovske policije i upisao se „još jednom“ u kolektivno sećanje nacije.

Tokom gostovanja na TV Pink, Vulin je kazao da su svi srpski vladari i državnici „najteži ispit“ polagali ili padali na pitanju Kosova, a da je Vučić taj ispit položio.

„Zaboraviće se mnoge dnevne političke odluke, mnoge stvari – da li ste ili niste u pravu, ali pamtiće se kakvi ste bili na Kosovu. To je istorija. To je ulaz u kolektivno pamćenje i to vam srpski narod neće oprostiti ako niste položili ispit“, istakao je on.

On je naveo da su tokom sastanka Vučića sa predstavnicima Srba i građanima sa Kosova u Raški svi razmišljali emotivno – da treba poslati vojsku i policiju na Kosovo, ali da je državnik Vučić rekao: „Ne“ i poslao poruku da se napadi na Srbe ne smeju ponoviti i da to velike sile i Albanci znaju.

„Srbi su došli očajni, predsednik je saslušao svakog i svako je mogao da kaže šta god je hteo, stao je uz njih i rekao im ono što je ceo svet morao da razume: ‘Branićemo vas’“, rekao je Vulin.

Vulin je pozvao međunarodnu zajednicu da pokaže da „nešto znači“ na Kosovu tako što će „zauzdati“ Prištinu i natera ih mimo njihove volje da se umiri situacija.

SourceBeta

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka