Udvorička narodna poezija V: Vučić slobodan lider, zato nudi Balkan Balkancima

Kolumne i analize

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Skupštini Srbije da će Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu i Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine, pomoći građanima da ostvaruju svoja prava.

On je podsetio da je sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa potpisan 29. jula u Skoplju, zajedno sa Memorandumom o saradnji o uvozu i izvozu na Zapadnom Balkanu, kao i Memorandumom o slobodnom pristupu tržištu.

„Iza svega ovoga stoji jedna istorijska misao sa kojom mi Balkanci živimo već vekovima, stoji istorijska misao sa kojom mi Balkanci treba da formiramo sopstvene politike, a to znači ‘Balkan Balkancima’“, rekao je Vulin.

Dodao je da ne treba čekati Evropsku uniju da odluči da li želi da se proširi, već da građani Balkana treba sami da otvore granice.

„Predsednik Aleksandar Vučić je jedan od poslednjih suverenih, slobodnih nezavisnih lidera u Evropi. Zato može da ponudi Balkan Balkancima, da ponudi otvaranje, razgovor, zajedničko tržište i otvaranje granica. zato što ne mora da pita nikog da li mu je to dozvoljeno ili nije“, rekao je Vulin.

SourceBeta

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka