Udvorička narodna poezija II: Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje za predsednika Srbije

Kolumne i analize

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ima “moralnu obavezu” da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije na predstojećim izborima.

„Nemamo šta da taktiziramo, moramo kao SNS jasno i glasno da kažemo da je naš kandidat Vučić, da ne ostavljamo ni malo prostora za bilo kakve špekulacije i za podgrevanje lažnih nada bilo kome, da li u stranci ili van nje. Njegova je moralna obaveza da se kandiduje da bi nastavio da radi ovo što je prethodnih pet godina“, rekao je Vučević.

Kako je naveo, građanima je potreban snažan lider, ne treba da se boje snažnog liderstva, to nije ništa protiv institucija, i samo je plus institucijama „da ne budu prazne ljušture, već životne, pune, opipljive“.

„Moramo da mu kažemo – predsedniče, gospodine, druže, prijatelju imaš obavezu da se kandiduješ ponovo“, rekao je Vučević.

Govoreći o izbornoj skupštini, odnosno stranačkom kongresu, zakazanom za kraj oktobra, on je rekao da Vučić treba da ostane na mestu predsednika stranke i nastavi da je vodi.

Takođe je naveo kako se može očekivati da se „proluftira prostorija“, odnosno da bude izmena u Glavnom odboru SNS-a, predsedništvu i među potpredsednicima stranke.

„Treba dati priliku za svežu krv. Neki su se zamorili, ne odričemo ih se, ali da odu na klupu za rezerve, bili su po 10-15 godina u rukovodstvu stranke“, rekao je Vučević.

Udvorička narodna poezija, prvi deo.

SourceBeta

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka