Gligorijević: Ponovo nam umire autobus ljudi dnevno od korone, greška u startu

Kolumne i analize

“Ponovo u Srbiji imamo toliki broj umrlih da može da se kaže ono što se govorilo ranije – da svakog dana umire jedan autobus ljudi”, kazala je novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević.

To je, kako je rekla, verovatno posledica nedovoljnog broja vakcinisanih, iako se omikron varijanta virusa smatra za blaži oblik. Komentarišući pisanje štampe o izborima, Gligorijević kaže da SNS neće izaći sa svojim kandidatima za predsednika i gradonačelnika Beograda “dok ne proceni da je njoj u interesu da kaže”.

Brojne zemlje u svetu ublažavaju epidemiološke mere. Nedeljnik Vreme piše o tome pod naslovom „Borba protiv nevidljivog neprijatelja ili dizanje ruku“. Mnogo je više vakcinisanih građana u Evropi, nego u Srbiji.

„Moja bojazan je da mi to vidimo to na osnovu skoka broja umrlih dnevno. Ponovo ‘imamo posla’ sa onom frazom da ‘svakog dana umre jedan autobus ljudi’. Bojim se da zbog niske stope vakcinisanih mi imamo posla s ponovnim skokom smrt od korone. Juče smo saznali da su bolnički kapaciteti popunjeni 60 do 70 posto. To nije slučaj u zemljama gde ima dosta vakcinisanih“, rekla je Gligorijević.

“Jedino što nam preostaje je da čekamo i gledamo. Neizvesnost nije nešto što nam treba, ali nemamo izbora”, kazala je.

SourceN1

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka