Lutovac: Ponoš bi mogao biti zajednički kandidat za predsednika

Kolumne i analize

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da bi bivši general Zdravko Ponoš mogao biti zajednički kandidat koalicije koju predvode Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS) i DS.

Lutovac je rekao da se taj stav bazira na višemesečnim ispitivanja javnog mnjenja i merenja rejtinga kandidata, ali i drugim parametrima.

Komentarišući izjavu lidera NS Vuka Jeremića da su ta istraživanja pokazala da postoje dva kandidata sa većim rejtinzima od Zdravka Ponoša i i potpredsednika NS Miroslava Aleksića, otkrio ime jednog od njih.

„Jedan je profesor Miodrag Zec, koga sam ja predložio kao kandidata, a drugi je takođe nestranačka ličnost, ali ne bih pominjao njegovo ime s obzirom da je odustao od kandidature“, rekao je Lutovac portalu Glas Šumadije.

Lutovac je istakao da je istraživanje pokazalo da profesor Vladeta Janković ima apsolutno najbolji rejting od svih testiranih kandidata, ali je sam odbio takvu mogućnost jer ne vidi sebe u kampanji za predsednika.

On je rekao da su pojedine članice koalicije već podržale Ponoševu kandidaturu, i da se u NS i DS o tome još razgovara, ali da očekuje da će i oni saopštiti svoje odluke već danas ili sutra.

„Mi završavamo unutarstranačke razgovore i ubrzo ćemo saopštiti našu odluku. Očekujem da će i naši prijatelji i saborci iz NS doneti takvu odluku koja će biti u interesu očuvanja jedinstva i u službi interesa javnosti“, poručio je Lutovac i istakao da je sada najvažnije očuvati jedinstvo koalicije, jer to u ovom trenutku građane najviše zanima.

SourceBeta

Pročitajte više

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Društvo i nauka